28703 Sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB), yapı işleri için temel gerekleri ve yapı malzemelerinin temel karakteristikleri, performans beyanının içeriğine ve düzenlenmesine yönelik esasları belirlenmesi, yapı malzemelerine CE işaretinin konulmasına yönelik kuralları oluşturulması, üretici firmaların, ithalatçı firmaların ve dağıtıcı firmaların yükümlülüklerini açıklamasını amaçlamaktadır.

28703 Sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) esaslarına göre, her türlü yapı işlerinde veya bu işlerin herhangi bir kısmında kalıcı olarak kullanılmak üzere üretilen ve piyasaya arz edilen ve performansı yapı işlerinin temel gereklere ilişkin performansını etkileyen bütün malzemeleri veya takım malzemeleri olarak adlandırılmaktadır.

Avrupa birliği ülkeleri ve ülkemizde, ilgili yönetmelik kapsamındaki ürünler CE sertifikalı olarak piyasaya sürülmesi zorunludur. Yapı malzemelerinin genel özellikleri, Türk Standartlar Enstitüsü tarafından yayınlanan ilgili standartlarda ve Avrupa Birliği ülkelerinde takip edilen CE işaretleme sistemi kriterlerinde tespit edilmiştir. Yapı malzemelerine uyumlu veya hakkında hazırlanmış bir Avrupa Teknik Değerlendirmesi bulunmaktaysa, imalatçı bu malzemeyi piyasaya arz ederken performans beyanı düzenlemelidir. İmalatçı tarafından performans beyanı düzenlememiş ise mevzuata göre CE işareti koyamaz ve ürünü piyasaya arz edemez.

ATACERT Belgelendirmede, Yapı Malzemeleri testlerini mevzuata uygun standartlar ile akredite laboratuvarımız, son teknoloji cihazlarımız ve uzman personellerimiz tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Yapı malzemeleri testlerinde yönetmelikte belirtilen standartlardan bazıları aşağıda verilmektedir:

TS EN 197-1: Çimento.

Bölüm 1: Genel çimentolar – Bileşim, özellikler ve uygunluk kriterleri.

TS EN 197-2: Çimento.

Bölüm 2: Uygunluk değerlendirmesi.

TS EN 459-1: Yapı kireci.

Bölüm 1: Tanımlar, özellikler ve uygunluk kriterleri.

TS 706 EN 12620: Beton agregaları.

TS EN 934-1: Kimyasal katkılar – Beton, harç ve şerbet için.

Bölüm 1: Katkılara ait ortak gerekler.

TS EN 13055: Hafif agregalar.

TS EN 1504-2: Beton yapılar – Koruma ve tamir için mamul ve sistemler – Tarifler, özellikler, kalite kontrol ve uygunluk değerlendirmesi.

Bölüm 2: Beton için yüzey koruma sistemleri.

TS EN 1504-4: Beton yapıların korunması ve tamiri için mamuller ve sistemler – Tarifler, gerekler, kalite kontrol ve uygunluk değerlendirmesi.

Bölüm 4: Yapısal bağ.

TS EN 1504-5: Beton yapıların korunması ve tamiri için mamuller ve sistemler – Tarifler, gerekler, kalite kontrol ve uygunluk değerlendirmesi.

Bölüm 5: Beton enjeksiyonu.

TS EN 1520:2011: Yapısal olan veya yapısal olmayan donatılı Gözenekli hafif betondan mamul Ön yapımlı betonarme bileşenler.

TS EN 1748-1-2: Cam – Yapılarda kullanılan – Özel temel mamuller.

Bölüm 1-2 : Borosilikat cam – Uygunluk değerlendirmesi / Mamul standardı.

TS EN 1748-2-2: Cam – Yapılarda kullanılan – Özel temel mamuller – Cam seramikler.

Bölüm 2-2: Uygunluk değerlendirmesi/mamul standardı.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bizlere info@atacert.com mail adresimizden yada 0 (850) 840 38 74 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Bizi Arayın
0 (850) 840 38 74 Whatsapp Destek