Asansörlerin kullanıcıların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde piyasaya arz edilmelerini temin eden Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB) yayımlanmıştır. Bu yönetmelik, binalarda ve inşaatlarda, sürekli olarak kullanılan asansörleri ve asansörlerde kullanılacak güvenlik aksamlarını kapsamaktadır.

1) Asansörlerde CE belgelendirme süreci nedir?

Asansörlerin piyasaya arz edilmesinden önce gerekli dokümanların hazırlanması ile Başvuru süreci başlar. Başvuru dokümanları incelendikten sonra dokümanlarda herhangi bir eksiklik bulunmazsa, başvuran firma ile mutabakat sağlanarak inceleme tarihleri belirlenir ve inceleme gerçekleşir. İncelemenin tamamlanmasından sonra herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmezse firma belge almaya hak kazanır. Uygunluk değerlendirme yöntemlerinden hangisi seçilirse seçilmiş olsun, asansör montaj firmaları CE İşaretini tüm asansörlere iliştirmeliler ile AT uygunluk beyanları düzenlemelidirler. CE İşaretleri asansörlerde okunaklı olarak, silinmez bir biçimde kabinlere asansör montaj firmalarının bilgileri, seri numaraları, montaj yılı ile tip bilgilerinin bulunmuş olduğu plakalara iliştirilir.

2) Belgelendirme sürecinde gerekli evraklar nelerdir?

Uygunluk Değerlendirme Başvuru formu, Başvuru Sahibi Kuruluşun Unvanını, Yasal Statüsünü ve Temsil ve İlzam Yetkisi Olan Yöneticilerini Belirten Ticaret Sicil Gazetesi’nin Kopyası, Yurt Dışı Kuruluşlarda İse Muadili Yasal Bir Belge, Başvuru Sahibi Kuruluş Yetkililerinin Tasdikli İmza Sirküleri, Başvuru Sahibi Kuruluş İle Üretim Yeri Sahibi Kuruluş Farklı İse Aralarındaki Anlaşmayı Gösteren Tasdikli Belge, Marka Tescil Belgesi Fotokopisi, Asansör Yönetmeliği Kalite Modülleri Bilgi Formu, Makine ve Elektrik/Elektronik Mühendislerine ait tam zamanlı çalıştığını gösteren belgeler, Asansör Teknik Dosyası, Kalite Sistem Dosyası (Modül H1, Modül D ve Modül E kapsamında yapılan başvurularda)

 3) Asansörlerde CE belgelendirmede 2014/33/AB Asansör Yönetmeliği kapsamındaki modüller nelerdir?

Asansörler için Tam Kalite Güvencesi – Modül H1 (2014/33/AB Ek XI), Asansör İmalat Kalite Güvencesi – Modül D (2014/33/AB Ek XII), Asansörler için Ürün Kalite Güvencesi – Modül E(2014/33/AB Ek X), Asansörlerin Birim Doğrulamaya Dayalı Uygunluğu (Modül G), (2014/33/AB Ek VIII), Asansörlerin AB Tip İncelemesi (Modül B), (2014/33/AB Ek IV-B), Asansörlerin Son Muayenesi (2014/33/AB Ek V).

 ATACERT Belgelendirme olarak Asansörlerde CE belgesi kapsamında belgelendirme konusunda sizlere hizmet vermekteyiz. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, iletişim adreslerimizden ATACERT Belgelendirmenin deneyimli çalışanlarından bilgi alabilirler.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bizlere info@atacert.com mail adresimizden yada 0 (850) 840 38 74 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Bizi Arayın
0 (850) 840 38 74 Whatsapp Destek