GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi Üretim Uygulamaları, insan sağlığını doğrudan etkileyen ilaç, kozmetik, gıda, medikal cihaz gibi ürünlerin nasıl koşullarda üretilmesi gerektiği konusunda rehberlik yapan bir kalite sistemidir. Gmp iyi imalat uygulamaları anlamına gelmektedir. İlk olarak 1992 yılında dizayn edilmiş ve standard haline gelmiştir. Daha sonra ISO kalite yönetim sistemi ve HACCP gereksinimleri de ilave edilerek tam bir sertifikasyon sistemi haline gelmiştir.

GMP (+) BELGESİ ise yem güvenliği üretim, depolama, taşıma, personel ve yem üretim tesisisne ait şartları tanımlamaktadır.

ATACERT Belgelendirmeden danışmanlık hizmeti alınması durumunda GMP (+) BELGESİ İyi Üretim Uygulamaları Sistemi belgelendirmesi için gerekli eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini yapmakta, dokümantasyon çalışmalarını kuruluş ile birlikte koordineli olarak oluşturmaktadır.

1) GMP PLUS (+) Standardının Amacı Nedir?

GMP Plus (+) standardı, yemlerin kurallarına uygun bir şekilde üretilmesini temin etmek ve yem işletmeci kuruluşlarına bilgilendirmek için hazırlanan bir standarttır. Yem güvenilirliğinin temin edilmesi adına, yem işletmeci kuruluşlarının iyi üretim uygulamalarını baz alarak üretimde bulunmasını ve yem hijyeni adına gerekliliklerin tümünü tedarik etmesi konusunda işletmeci kuruluşlara yardımcı olmaktır. Standart, hayvanlar adına, gıda amaçlı karma yem ve premiks üretimini kapsamına almaktadır.

2) GMP + (GMP PLUS) İyi Üretim Uygulamaları Sistemi Standardının içeriği nedir?

GMP + (GMP PLUS) İyi Üretim Uygulamaları Sistemi Standardı A, B, C, D diye 4 ana dokümandan oluşmaktadır. Bunlar,

A-Dokümanları: A1-GMP+ Genel Yönetmelik, A2-GMP+ Tanımlar, A3 GMP+ GMP logo şartları, A4 GMP+ Anlaşmazlıklar prosedürü, A5 GMP+ Lisans sözleşmesi.

B- Standard Dokümanları: BA-Ekler, Bcn- Ülkesel şartlar.

C- Dokümanlar: Sertifikasyon ve gözetim.

D- GMP + ilgili dokümanlar

3) GMP + Belgesini Kimler Alabilir?

GMP Plus Belgesini ham ürünlerin üretici kuruluşlarında hayvan yemi ve yem içeriklerinin üretici kuruluşlarına kadar ve Hollanda yem sanayicileri ile ticarette bulunan dağıtıcı kuruluşlarda dâhil olmak üzere, tüm yem ürünü akışı sağlayan kuruluşlar almalıdır.

4) GMP Belgesinin Geçerlilik süresi ne kadardır?

GMP+ üç sene geçerli olan bir belgedir.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, iletişim adreslerimizden ATACERT Belgelendirmenin deneyimli çalışanlarından bilgi alabilirler.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bizlere info@atacert.com mail adresimizden yada 0 (850) 840 38 74 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Bizi Arayın
0 (850) 840 38 74 Whatsapp Destek