ISO 22716 – Kozmetikte iyi Üretim Uygulamaları (GMP), kozmetik için yeni AB düzenlemelerinin temel öğelerinden biridir. Bu düzenlemenin, tüketici güvenliğini sağlamak adına sunduğu gereksinimler çok yüksektir. Tüm bu yeni yasal gereksinimlerin içinde, Avrupa pazarında olan tüm kozmetik ürünleri ISO 22716 standartlarında tanımlanan Kozmetik iyi Üretim Uygulamalarına göre üretilmelidir. Standart kozmetik üretim zincirindeki tüm katılımcılar, Avrupa veya Avrupa dışı fark etmeden direkt ilgi kurmaktadır. Malzeme üreticileri, son ürün birleştiricileri, distribütör ve ithalatçılar/ihracatçılar, tüm katılımcılar buna dahildir ve yeni sorumluluklar tanımlanmıştır.
ATACERT Belgelendirmeden danışmanlık hizmeti alınması durumunda Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları için gerekli eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini yapmakta, dokümantasyon çalışmalarını kuruluş ile birlikte koordineli olarak oluşturmaktadır.
1) ISO 22716 Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları standardı nasıl alınır?
Kuruluşun ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Sistemi ihtiyacının belirlenmesi, ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Sistemi’nin kurulumu, ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Sistemi’nin uygulamaları, ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Sistemi belgelendirme başvurusu, ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Sistemi belgelendirme denetimi.
2) ISO 22716 Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları Belgelendirme aşamaları nelerdir?
Artan ürün güvenliği, Optimize edilmiş üretim safhası, Artan tüketici güveni, Azaltılmış Sorumluluk riski, AB düzenlemeleriyle uyum sağlama.
3) ISO 22716 Kozmetikte İyi Üretim Uygulamalarının Faydaları Nelerdir?
İşletmeye uluslararası pazarda ticaret yapması için sağladığı kolaylık çoktur. Ürünün sürekli takip edebilmesini ve nihai tüketiciye güvenle ulaştırılmasına yardımcı olur. Kamuoyunun firmaya güvenini arttır. Firmaya rekabet avantajı sağlar. Firmanın pazardaki payını genişletir. Yasal mevzuatlara uygunluğun bir göstergesidir. İşletmenin imajını korur.
4) ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Neleri Kapsar?
Atık yönetimi, Taşeronluk, Personel, Kalite kontrol ve kalibrasyonlar, Teknik özelliğe uygun olmayan ürünün işlenmesi, Sapmalar, şikayetler ve geri çağırmalar, Üretim tesislerinin özellikleri, Ekipmanlar, Ham madde ve ambalaj malzemeleri, Üretim, Biten ürünler.
Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, iletişim adreslerimizden ATACERT Belgelendirmenin deneyimli çalışanlarından bilgi alabilirler.