Rusya Federasyonu’ndaki ürünlerin üreticileri ile tüketiciler arasındaki ilişkileri düzenleyen prosedürleri inceleyen EAC (Eurasian Economic Union), belirlenen prosedürlere elverişli olan ürünleri gümrükleme işlemlerinde geçişlerine kolaylık sağlayan bir belgedir.

ATACERT Belgelendirmeden danışmanlık hizmeti alınması durumunda EAC Belgesi için gerekli bilgilendirme faaliyetlerini yapmakta, belgelendirme aşamalarını kuruluş ile birlikte koordineli olarak oluşturmaktadır.

1) EAC BELGESİ Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

EAC Sertifikası malların Rusya, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kırgızistan veya Kazakistan’dan herhangi birine ihracında kullanılabilir. Sertifika ayrıca her bir ülkenin topraklarında da geçerlidir.

2) EAC Belgesini kimler almalıdır?

Rusya pazarlarına ürün ihracatı yapan şirketler alabilir. Bu belgeyi alan üreticilerin üretimlerini belirlenen prosedürlere uygun yapmaları zorunludur.

3) EAC Belgesinin Geçerlilik Süresi nedir?

Tipik olarak Gümrük Birliği sertifikası, parti bazlı veya seri üretim için düzenlenebilmektedir. EAC Sertifikası parti bazlı, 1, 3 ve 5 yıllık süre için düzenlenmektedir. Gümrük Birliği uygunluk sertifikası Rusya, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın pazarlarına aynı anda girebilmenin en kolay yoludur.

4)EAC belgesi nasıl alınır?

EAC Belgesi alınmak istenen ürünler ile alakalı bilgiler üretici firma tarafından alınarak fiyatlandırma yapılır. Fiyat onaylandıktan sonra gerekli görülürse fabrika ziyareti yapılır, ziyaretten sonra Rus uzmanların gerekiyorsa numune talep edilerek Sercons Rusya laboratuvarlarından gerekli testler sonucunda sertifikalar verilir.

Ürünlerin sınıf ve kullanım alanlarına göre yıllık ara kontroller yapılmaktadır. EAC Belgesi (EAC Sertifikası) ortalama temin süreleri 15 ile 45 iş günü arasındadır.

5) EAC Belgesi içeriği nedir?

Sertifika Numarası (Bu numara ile gümrükte sertifikanın kaydı yapılır, sertifikanızı kontrol edebiliyorsunuz.), Sertifikanın seri numarası, Sertifika kaydını yapan devlet kurumun bilgileri, Sertifika başvurusunda bulunan, gümrük birliği (Rusya Federasyonu, Belarus Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti) sınırlarında kayıtlı olan temsilci, ortak, müşteri bilgileri. Üretici bilgileri, Ürün ve Marka bilgileri, Ürün GTIP Numarası (sertifikada yer alan ürün listesi fazla olduğu zaman Ürün GTIP Numaraları ürün isimleriyle birlikte sertifika eklerinde yazılır. Rusya Federasyonu, Belarus Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti Gümrük Birliği Teknik Yönetmelik ismi.

Sertifika bu teknik yönetmeliğe dayanarak verilir. Sertifikalar, laboratuvar deneyleri geçtikten sonra verilir. Burada deneyleri gerçekleştiren laboratuar bilgileri ve deney sonuç numaraları yer alır. Ek bilgiler, Sertifika veriliş tarihi ve süresi, Sertifika kaydını yapan devlet kurumun yönetici ve uzmanın imzası.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bizlere info@atacert.com mail adresimizden yada 0 (850) 840 38 74 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Bizi Arayın
0 (850) 840 38 74 Whatsapp Destek