Hızlı gelişen teknoloji ile birlikte iletişim de hızlanmış, dijital çağa hızlı bir şekilde geçilmiştir. Yaşadığımız dijital çağda küçük veya büyük tüm işletmeler hedef kitleleriyle iletişim kurmak, markalarını tanıtmak ve 7/24 ulaşılabilir olmak zorunda kalmaktadırlar. Medya kuruluşları da rakiplerine karşı üstün olabilmek için sürekli yenilikleri takip edebilmesi, kalite felsefesini benimsemiş olması gerekmektedir. SROM 8008 Medya Kalite Belgesi, teknoloji ve özellikle de internet ve medyanın gelişiminin toplumsal iletişim biçim ve süreçlerine; medya ve iletişim sektörlerine dair sonuçlarının kuramsal perspektifler içinde incelenip değerlendirilmesi için medya sektörü için oluşturulmuş, ISO 9001 tabanlı bir standarttır.
Medya kuruluşunun SROM 8008 Medya Kalite Belgesine hak kazanabilmesi için gerekli şartlara uygunluk sağlamalıdır. İçeriğinin standartlara uygun olması, talep ve beklentileri karşılayabilmesi vb. özelliklere uygunluk, ilgili medya kuruluşunun SROM 8008 Kalite Belgesini almaya hak kazanması için gerekli şartlardır denilebilir.
SROM 8008 Medya Kalite Belgesi alınması zorunlu bir belge olmamakla beraber, bu belgeye hak kazanılması halinde kaliteyi tescillemek ve rakiplerine göre üst düzey bir konumda yer almak için bir alternatiftir.
ATACERT Belgelendirmeden danışmanlık hizmeti alınması durumunda SROM 8008 Medya Kalite Belgesi için gerekli eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini yapmakta, dokümantasyon çalışmalarını kuruluş ile birlikte koordineli olarak oluşturmaktadır.
1) SROM 8008 MEDYA KALİTE BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR?
Medya sektöründe yer alan tüm kurum ve kuruluşlar (tv, radyo, internet yayıncıları, gazete, dergi, basın, yayın v.b. kuruluşlar) bu belgeyi alabilirler.
2) SROM 8008 MEDYA KALİTE BELGESİ NASIL ALINIR?
Teklif aşaması, Müracaat aşaması, Doküman tetkiki aşaması(1.aşama denetim), Denetim planlama aşaması, Denetim aşaması (2.aşama denetim), Sözleşme aşaması, Belge yenileme aşaması.
3) SROM 8008 MEDYA YÖNETİMİ KAPSAMI NEDİR?
Kalite Yönetim Sistemi, Medya Yöneticiliği, Medyada İnsan Kaynağı, Medya için İçerik Stratejileri Belirleme, Medyada Değişen Talep ve Beklentiler, Medyada Kullanıcı Katılımı Yönetimi, Medyada Değerler Zinciri ve İş Modelleri.
Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, ATACERT Belgelendirmenin deneyimli çalışanlarından bilgi alabilirler.